Number of items: 86.
A
    Abrahamson, Agnes and Nyman, Matilda,
  
2012.
Hållbarhet på mjölk.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Abrahamsson, Julia,
  
2018.
Probiotics : how does it affect our health?.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Aker, Hanna and Germundsson, Lisa,
  
2012.
Fett - rekommendationer, kostvanor och konsumtion mellan 1935 och 2009.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Alvenäs, Amanda,
  
2015.
Cheeses with blowing defect : problematics and preventable methods.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Andersson, Ellinor,
  
2012.
A small growth study of Aspergillus section Flavi, and potentially aflatoxigenic fungi and aflatoxin occurrence in Brazil nuts from local markets in Manaus, Brazil.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Microbiology
  
    Andersson, Karolin and Henriksson, Katarina,
  
2012.
Improving peri-urban home gardens in Hyderabad, India.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Andersson, Karolina,
  
2015.
Whole grain and cereal fiber intake among children at high risk for obesity.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Andersson, Ulrika,
  
2011.
Utbudet av vegetariska och veganska livsmedelsprodukter på den svenska marknaden : vilka produkter finns och hur är de berikade?.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Apelthun, Gabriella,
  
2018.
Proteinbaserat material för livsmedelsförpackningar : med fokus på mjölkproteiner.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
B
    Babakirad, Sara,
  
2016.
Alkylresorcinols in the plasma of children at high risk for obesity.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Becherer, Claudia,
  
2015.
The effects of rye products on postprandial metabolites.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Becker, Fredrik,
  
2013.
Tocopherols in wheat and rye : a review of research within the subject.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Bergman, Mathilda,
  
2017.
Finns det hälsomässiga skillnader mellan A1- och A2- mjölk : vad säger vetenskapen?.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Beslaga, Armina,
  
2019.
Effekten av koffein på sömnen och energiförbrukningen : en praktisk studie utförd på kvinnor i 20–30 års åldern.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Bladin, Stina,
  
2016.
Energiintag och energiförbrukning hos barn med övervikt i åldrarna 7-17 år : med fokus på fettintag.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Blänning, Caroline and Sandelius, Sofie,
  
2015.
Buffalo milk: influence of the first stage of lactation on plasmin system and free fatty acid of buffalo milk.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Bondesson, Ebba,
  
2015.
A nutritional analysis on the by-product coffee husk and its potential utilization in food production : a literature study.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Borsch Reniers, Henrik,
  
2015.
Cloning and in vitro evolution of a beta-galactosidase from a psychrophilic bacterium.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Microbiology
  
    Bothén, Karin,
  
2012.
Laktosintolerans hos barn i förskoleåldern  : ett överdiagnosticerat tillstånd som kan ge negativa
konsekvenser.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Bylund, John,
  
2012.
Modifierad stärkelse i livsmedel : en översikt över kemiska modifikationer.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Bylund, John,
  
2011.
Modifierad stärkelse i livsmedel : en översikt över kemiska modifikationer.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
C
    Christerson, Martina,
  
2016.
Anthocyanins and their effects on blood pressure.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Claesson, Camilla,
  
2016.
Swedish native mountain cattle and their milk proteins : conventional compared to pasture operated farming for indoor and outdoor period.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Collinius, Ida,
  
2016.
Long-chain polyunsaturated fatty acid production by microalgae.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
D
    Dissanayake, R.G. Thilini Nuwandhara,
  
2017.
Identification of microbial composition of Swedish hard cheese by MALDI ToF mass spectrometry.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
E
    Edlund Tjernberg, Eva,
  
2014.
Development of real-time RT-PCR for the detection of human sapovirus in foods.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Microbiology
  
    Ehsanzamir, Sohail,
  
2016.
How nutritional aspects can affect immune mediated inflammatory diseases.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Elmlund, Emelie and Ros, Mirjam,
  
2011.
Reasons to believe - reasons to buy : factors influencing the consumers' choice when buying probiotic products.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Engsner, Julia,
  
2018.
Alternativ till nitrittillsatser i charkuterivaror.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Escudero Saukko, Ida,
  
2018.
Hur påverkar mindful eating uppfattning och beteende kring mat? : en fallstudie över användandet av en mobil mindful eating-applikation hos två personer med olika kosthållning.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Ewald, Nils,
  
2016.
Analysis of short chain fatty acids in faecal samples : development and validation of a new method.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
F
    Fernlöf, Anna,
  
2018.
Produktion och konsumtion av mjölk och ost samt hur kan klimatmålen till 2030 uppnås : en jämförelse mellan Sverige, USA och Indien.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
G
    Gottfridsson, Linda,
  
2011.
Tillagning i mikrovågsugn och dess effekt på livsmedel : en jämförelse med konventionell tillagning.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Gottfridsson, Linda,
  
2011.
Tillagning i mikrovågsugn och dess effekt på livsmedel : En jämförelse med konventionell tillagning.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
H
    Hedman, Oleana,
  
2011.
Hansenula anomala versus Meyerozyma guilliermondii in inhibition of Enterobacteriaceae and evaluation of maize storages in Cameroon.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Microbiology
  
    Hellman, Minna,
  
2011.
Coops egna märkesvaror : en uppdatering av varukraven.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Hellsten, Alies,
  
2017.
Vete då och nu : släktskap och mineralkoncentration.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Helsing, Louise,
  
2019.
Comparison between conventional (animal origin) milk and milk from plant kingdom.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Henriksson, Ylva,
  
2017.
Antinutritionella faktorer i baljväxter : hälsoeffekter, halter och effekter av beredning.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Holmsten, Therese,
  
2018.
Cereal dietary fibres as prebiotics : metabolite production and health effects
of arabinoxylan and β-glucan fermentation.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Hoolmé, Johanna,
  
2012.
Kvalitetssäkring av livsmedelshandeln.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Hålldin, Elin,
  
2016.
Factors influencing interpersonal variability in plasma enterolactone concentration.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
J
    Janhager, Johanna,
  
2018.
Mycotoxins – an increasing problem? : the effects of climate changes on Fusarium mould populations and the occurrence of fusaro toxins in Swedish cereals.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Joelsson, Erica,
  
2019.
Vassleproteiner : en värdefull restprodukt från ostframställning.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Jonasson, Lotta,
  
2018.
Kvalitetsbedömning av tunnbröd : faktorer som påverkar och metoder föruppföljning.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
K
    Kaija, Annika,
  
2017.
Analys av biomarkörer i urin för intag av fullkornsråg och vete : en diabetespreventionsstudie hos män och kvinnor.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Karlsson, Caroline,
  
2015.
Kaffesump : nya produkter från avfall.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Karlsson, Erica,
  
2011.
Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder i praktiken.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Karlsson, Erica,
  
2011.
Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder praktiken
.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
L
    Laallam, Amina,
  
2021.
Fullkornsintag bland barn och unga : analys av data från Livsmedelsverkets matundersökning.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Lindelöf, Magnus,
  
2012.
Metabolic signatures related to diet in human urine and blood specimens : review of an emerging methodology in health studies.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
M
    Malmborg, Emelina,
  
2016.
Energiomsättning och energigivande näringsämnen hos överviktiga barn och ungdomar.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Martinsson, Helena,
  
2014.
Matsvinn i butik - hur påverkar livsmedelslagstiftningen?.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Myhré Herelius, Emma,
  
2016.
Plasma and adipose tissue alkylresorcinols in women and men as biomarkers of whole grain wheat and rye intake.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
N
    Nilsson, Lovisa,
  
2018.
Biobaserade barriärmaterial : källor, materialegenskaper och användningsområden.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Nordin, Elise,
  
2015.
Alkylresorcinols as a biomarker for whole grain rye and wheat intake in the finnish diabetes prevention trial.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Nyberg, Jonatan,
  
2016.
Microorganisms influence on quality and flavor of cheese.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Nybogård, Louise,
  
2016.
Biopreservation effects with Wickerhamomyces anomalus after 2 months moist airtight storage of sorghum.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Microbiology
  
    Nyström, Angelica,
  
2013.
Identification of flavour in fresh feijoa fruit.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Näsholm, Martina,
  
2015.
Ekologisk och konventionell mjölk : är det någon skillnad?.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
O
    Oyama, Tomoyo,
  
2012.
How does chocolate contribute to cardiovascular health?.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
P
    Pettersson , Ida,
  
2012.
Nitrittillsatser i charkuterivaror : fördelar, nackdelar och alternativ.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Pulkkinen , Laura,
  
2012.
Effekter på den fysiska aktiviteten, motivationen och koncentrationen vid negativ energibalans.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
R
    Rogne, Ingrid and Förster, Sofia,
  
2013.
Skolmatens klimatavtryck  : en studie över upphandling och konsumtion av kött och fisk bland tre grundskolor i Uppsala kommun.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Rolander, Louise,
  
2012.
Psykrotrofa och termoresistenta bakterier i mjölk och deras påverkan på kvalitén.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Rosén, Anna,
  
2013.
Aktuella trender inom nötköttsproduktionen.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Runesson, Elisabet,
  
2018.
Milk coagulation : impact on cheese.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
S
    Samuelsson, Sara,
  
2018.
Mikrobiotiskt flöde från mjölk till ost, baserat
på pastöriserad och opastöriserad mjölk.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Sapieja, Agatha,
  
2015.
Mejeriprocessernas påverkan på mjölkens komponenter.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Sjöberg, Andreas,
  
2012.
Samband mellan kroppens substratutnyttjande, energiomsättning och antropometriska mått hos överviktiga barn och ungdomar .
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Sjöqvist, Emmeli,
  
2023.
Effect of vaccination against gonadotrophin-releasing factor of male pigs on meat and fat quality.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Skager, Jonathan,
  
2015.
Kvalitetskontroll av certifierade företag inom livsmedels-branschen - en jämförelse.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Skoglund, Jonna,
  
2016.
Quantification of short chain fatty acids in serum and plasma.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Skogsberg, Lisa,
  
2014.
Att servera en näringsriktig måltid i skolan - med focus på mjölkprodukter.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Smitterberg, Maria,
  
2011.
Rapsolja- användning, kemisk sammansättning och odlingsfaktorer.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Steneryd, Ellen,
  
2016.
Comparison of cholesterol-lowering effect of β-glucan in cereals and bread.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Ström, Cecilia,
  
2015.
Sänkning av vattenaktiviteten i bröd.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Sundberg, Maria,
  
2011.
Iron bioavailability and pro- and prebiotics.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
T
    Thuresson, Christine and Langborger, Rebecka,
  
2013.
Hälsopåverkan av syra- och basbildande livsmedel.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
V
    Valentin, Louise,
  
2011.
Smak och konsistens hos ost : en litteraturstudie kring årstiderna och fodrets inverkan.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    von Hackewitz, Lina,
  
2018.
The house cricket Acheta domesticus, a potential source of protein for human consumption.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
W
    Wanigasuriya, W.A. Guwanth Indramal,
  
2017.
Visualization of fluorescent Lactobacillus reuteri in milk using epifluorescence microscopy : a model study to investigate the distribution and affinity of L. reuteri in bovine milk fat fraction.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Department of Molecular Sciences
  
    Wernersson, Anna,
  
2015.
Kostvanor hos överviktiga och feta ungdomar i Uppsala.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Woll, Felicia,
  
2014.
Flavan-3-oler och endotel -dysfunktion.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
Ö
    Öhman, Mirjam,
  
2014.
Makroalger och deras användning som livsmedel och livsmedelstillsatser.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
    Östlund, Johanna,
  
2012.
Mjölkens sammansättning : konventionell kontra ekologisk produktion.
    First cycle, G2E.
  
 Uppsala:
 
       (NL, NJ) > Dept. of Food Science
  
This list was generated on Fri Oct 31 03:07:42 2025 CET.