Home About Browse Search
Svenska


Jansson, Marie, 2009. Matsvinn på förskolor i Uppsala kommun. Second cycle, A1E. Uppsala: SLU, Dept. of Food Science

[img]
Preview
PDF
348kB

Abstract

Under hösten 2008 har det uppmärksammats i massmedia att vi slänger mycket ätbar mat. Flera av varandra oberoende studier visar att mycket mat slängs och detta görs för det mesta i onödan(Konsumentföreningen, Stockholm, 2009;Blekinge läns tidning, 2008;Engström och Kanyama, 2004). Matsvinn är en stor källa till miljöbelastning från livsmedelssektorn, ett etiskt och inte minst ett ekonomiskt problem (Sonesson och Angervall, 2008).

Syftet med den här studien är att ta reda på vilken attityd förskolechefer, pedagoger/personal och föräldrar på förskolor i Uppsala kommun har till matsvinn. Vilken strategi behövs för att minska på matsvinnet? Kan man med enkla medel åtgärda detta eller krävs omfattande förändringar? Vilka lagar och regler gäller?

Main title:Matsvinn på förskolor i Uppsala kommun
Authors:Jansson, Marie
Supervisor:Strid, Ingrid
Examiner:Lundesjö Ahnström , Maria
Series:Publikation / Sveriges lantbruksuniversitet, Institutionen för livsmedelsvetenskap
Volume/Sequential designation:268
Year of Publication:2009
Level and depth descriptor:Second cycle, A1E
Student's programme affiliation:NG004 Food Control - Magister (1 year master) Programme 60 HEC
Supervising department:(NL, NJ) > Dept. of Food Science
Keywords:Matsvinn, Förskolor, Livsmedelslagstiftning, Livsmedel, Resursslöseri, Food loss, Preschools, Leftovers, Food wastage
URN:NBN:urn:nbn:se:slu:epsilon-8-293
Permanent URL:
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:slu:epsilon-8-293
Subject. Use of subject categories until 2023-04-30.:Food science and technology
Language:Swedish
Deposited On:10 Nov 2009 12:39
Metadata Last Modified:06 Oct 2012 21:14

Repository Staff Only: item control page