Jansson, Marie, 2009. Matsvinn på förskolor i Uppsala kommun. Second cycle, A1E. Uppsala: SLU, Dept. of Food Science
|
PDF
348kB |
Abstract
Under hösten 2008 har det uppmärksammats i massmedia att vi slänger mycket ätbar mat. Flera av varandra oberoende studier visar att mycket mat slängs och detta görs för det mesta i onödan(Konsumentföreningen, Stockholm, 2009;Blekinge läns tidning, 2008;Engström och Kanyama, 2004). Matsvinn är en stor källa till miljöbelastning från livsmedelssektorn, ett etiskt och inte minst ett ekonomiskt problem (Sonesson och Angervall, 2008).
Syftet med den här studien är att ta reda på vilken attityd förskolechefer, pedagoger/personal och föräldrar på förskolor i Uppsala kommun har till matsvinn. Vilken strategi behövs för att minska på matsvinnet? Kan man med enkla medel åtgärda detta eller krävs omfattande förändringar? Vilka lagar och regler gäller?
Main title: | Matsvinn på förskolor i Uppsala kommun |
---|---|
Authors: | Jansson, Marie |
Supervisor: | Strid, Ingrid |
Examiner: | Lundesjö Ahnström , Maria |
Series: | Publikation / Sveriges lantbruksuniversitet, Institutionen för livsmedelsvetenskap |
Volume/Sequential designation: | 268 |
Year of Publication: | 2009 |
Level and depth descriptor: | Second cycle, A1E |
Student's programme affiliation: | NG004 Food Control - Magister (1 year master) Programme 60 HEC |
Supervising department: | (NL, NJ) > Dept. of Food Science |
Keywords: | Matsvinn, Förskolor, Livsmedelslagstiftning, Livsmedel, Resursslöseri, Food loss, Preschools, Leftovers, Food wastage |
URN:NBN: | urn:nbn:se:slu:epsilon-8-293 |
Permanent URL: | http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:slu:epsilon-8-293 |
Subject. Use of subject categories until 2023-04-30.: | Food science and technology |
Language: | Swedish |
Deposited On: | 10 Nov 2009 12:39 |
Metadata Last Modified: | 06 Oct 2012 21:14 |
Repository Staff Only: item control page