Rosengren, Emma, 2010. Hur fungerar spårbarheten av livsmedel ute i verksamheten? : en studie om kontrollsystem för spårbarhet. Second cycle, A1E. Uppsala: SLU, Dept. of Food Science
|
PDF
343kB |
Abstract
Detta examensarbete har utförts i samverkan med Miljö- och stadsbyggnad, miljöenheten, Nacka kommun, med syfte att utifrån kvalitativa intervjuer undersöka hur spårbarheten av livsmedel fungerar ute i verksamheten.
För att undersöka hur spårbarheten fungerar hos livsmedelsföretagare valdes sex stycken objekt ut; två tillverkare, två stora detaljhandlare samt två små detaljhandlare. Anledningen till att just dessa objekt valdes ut var för att man skulle få en överblick över hur spårbarheten fungerar inom samma bransch samt kunna jämföra olika branscher med varandra.
Kunskapen om spårbarhet skiljer sig åt branschmässigt, där detaljhandlarna har en bättre förståelse för vad spårbarhet innebär. Inom samma bransch har de stora detaljhandlarna fler och bättre utformade kontrollsystem för spårbarhet än vad de små detaljhandlarna har.
Trots att kunskapen om spårbarhet skiljer sig mellan tillverkare samt stor och liten detaljhandel har alla någon form av uppfattning om vad spårbarhet innebär i praktiken och för dem som livsmedelsföretagare.
Main title: | Hur fungerar spårbarheten av livsmedel ute i verksamheten? |
---|---|
Subtitle: | en studie om kontrollsystem för spårbarhet |
Authors: | Rosengren, Emma |
Supervisor: | Pickova, Jana and Ernhoff, Li |
Examiner: | Zamaratskaia, Galia |
Series: | Publikation / Sveriges lantbruksuniversitet, Institutionen för livsmedelsvetenskap |
Volume/Sequential designation: | 282 |
Year of Publication: | 2010 |
Level and depth descriptor: | Second cycle, A1E |
Student's programme affiliation: | NG004 Food Control - Magister (1 year master) Programme 60 HEC |
Supervising department: | (NL, NJ) > Dept. of Food Science |
Keywords: | spårbarhet, kött, livsmedel |
URN:NBN: | urn:nbn:se:slu:epsilon-3-91 |
Permanent URL: | http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:slu:epsilon-3-91 |
Subject. Use of subject categories until 2023-04-30.: | Legislation Food processing and preservation |
Language: | Swedish |
Deposited On: | 05 Jul 2010 08:19 |
Metadata Last Modified: | 08 Oct 2012 07:31 |
Repository Staff Only: item control page