Home About Browse Search
Svenska


Rosengren, Emma, 2010. Hur fungerar spårbarheten av livsmedel ute i verksamheten? : en studie om kontrollsystem för spårbarhet. Second cycle, A1E. Uppsala: SLU, Dept. of Food Science

[img]
Preview
PDF
343kB

Abstract

Detta examensarbete har utförts i samverkan med Miljö- och stadsbyggnad, miljöenheten, Nacka kommun, med syfte att utifrån kvalitativa intervjuer undersöka hur spårbarheten av livsmedel fungerar ute i verksamheten.

För att undersöka hur spårbarheten fungerar hos livsmedelsföretagare valdes sex stycken objekt ut; två tillverkare, två stora detaljhandlare samt två små detaljhandlare. Anledningen till att just dessa objekt valdes ut var för att man skulle få en överblick över hur spårbarheten fungerar inom samma bransch samt kunna jämföra olika branscher med varandra.

Kunskapen om spårbarhet skiljer sig åt branschmässigt, där detaljhandlarna har en bättre förståelse för vad spårbarhet innebär. Inom samma bransch har de stora detaljhandlarna fler och bättre utformade kontrollsystem för spårbarhet än vad de små detaljhandlarna har.

Trots att kunskapen om spårbarhet skiljer sig mellan tillverkare samt stor och liten detaljhandel har alla någon form av uppfattning om vad spårbarhet innebär i praktiken och för dem som livsmedelsföretagare.

Main title:Hur fungerar spårbarheten av livsmedel ute i verksamheten?
Subtitle:en studie om kontrollsystem för spårbarhet
Authors:Rosengren, Emma
Supervisor:Pickova, Jana and Ernhoff, Li
Examiner:Zamaratskaia, Galia
Series:Publikation / Sveriges lantbruksuniversitet, Institutionen för livsmedelsvetenskap
Volume/Sequential designation:282
Year of Publication:2010
Level and depth descriptor:Second cycle, A1E
Student's programme affiliation:NG004 Food Control - Magister (1 year master) Programme 60 HEC
Supervising department:(NL, NJ) > Dept. of Food Science
Keywords:spårbarhet, kött, livsmedel
URN:NBN:urn:nbn:se:slu:epsilon-3-91
Permanent URL:
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:slu:epsilon-3-91
Subject. Use of subject categories until 2023-04-30.:Legislation
Food processing and preservation
Language:Swedish
Deposited On:05 Jul 2010 08:19
Metadata Last Modified:08 Oct 2012 07:31

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per year (since September 2012)

View more statistics