Home About Browse Search
Svenska


Högberg, Linda, 2010. Växter och möten : en personlig berättelse om projektet The Allotment Plot, från idé till genomförande med växtmaterialet i fokus. Second cycle, A2E. Alnarp: SLU, Landscape Architecture (until 121231)

[img]
Preview
PDF
3MB

Abstract

The Allotment Plot kan beskrivas som en odlingskomplott som hyllar kolonilotten men vill mer. Experter över hela jorden rådbråkar sina hjärnor för att lösa de många miljöproblem som är förknippade med matproduktion. Hur ska man göra för att så många som möjligt ska bli så mätta som möjligt samtidigt som man värnar miljön? Buden är många och varierande och ofta motsägelsefulla. Frågan är vad vi, som inte är experter på vare sig miljö eller matproduktion, kan göra. The Allotment Plot vill råda bot på förvirringen genom att uppmuntra människor till egen odling och till nätverkande med andra odlare och aktivister. Den som vill vara med i komplotten odlar grönsaker eller andra nyttoväxter i en kvadrat på 120x120cm var helst det finns plats: i den egna trädgården, på balkongen, bostadsgården, i skogen eller på en övergiven rivningstomt, sen lägger man upp bilder och information om sin odling på bloggen på komplottens hemsida
www.theallotmentplot.se
Projektet startade som ett samarbete mellan SLU och Stiftelsen Wanås utställningar i och med att en grupp blivande landskapsarkitekter fick uppgiften att göra en ekologisk och experimentell köksträdgård i anslutning till skulpturparken på Wanås. Den ekologiska köksträdgården är projektets första fysiska manifestation men komplotten fortsätter långt utanför Wanås gränser.
Den här uppsatsen är en av de många berättelserna om The Allotment Plot. Fokus i den här berättelsen ligger på arbetet med växterna i köksträdgården som anlades i Wanås under våren 2009.

Main title:Växter och möten
Subtitle:en personlig berättelse om projektet The Allotment Plot, från idé till genomförande med växtmaterialet i fokus
Authors:Högberg, Linda
Supervisor:Hellström Reimer, Maria and Gustavsson, Eva
Examiner:Larsson, Marie and Peterson, Anna
Series:Självständigt arbete vid LTJ-fakulteten, SLU
Volume/Sequential designation:UNSPECIFIED
Year of Publication:2010
Level and depth descriptor:Second cycle, A2E
Student's programme affiliation:YLARK Landscape Architecture Programme (admitted before July 1, 2007) 300 HEC
Supervising department:(LTJ, LTV) > Landscape Architecture (until 121231)
Keywords:The Allotment Plot, urban odling, köksträdgårdar, Wanås, odlingsrörelse, stadsodlingar, nätverk, ekologi, trädgårdar
URN:NBN:urn:nbn:se:slu:epsilon-4-170
Permanent URL:
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:slu:epsilon-4-170
Subject. Use of subject categories until 2023-04-30.:Landscape architecture
Social sciences, humanities and education
Consumer economics
Language:Swedish
Deposited On:22 Feb 2010 09:36
Metadata Last Modified:20 Apr 2012 14:11

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per year (since September 2012)

View more statistics