Home About Browse Search
Svenska


Claesson, Natalie and Ward, Helena, 2022. Leda genom samverkan : en fallstudie på Royal Djurgårdens nätverksarbete. First cycle, G2E. Uppsala: SLU, Dept. of Economics

[img]
Preview
PDF
1MB

Abstract

Allt fler företag har insett att samverkan är ett sätt att profilera sig på marknaden för att vinna konkurrensfördelar. Royal Djurgården är en nätverksorganisation i stadsdelen Djurgården i Stockholm där alla 59 aktörer som är placerade i området samverkar tillsammans för att uppnå gemensamma mål. Med allt fler företag som samverkar innebär det att verksamheten behöver en tydlig struktur för att nätverket ska gå ihop. Syftet med denna studie är att bidra till forskningen om hur företag kan samverka mot gemensamma mål, där tyngdpunkten i vår studie grundar sig i att undersöka det utmaningar och möjligheter som finns. Som ett bidrag till området introducerar den här uppsatsen ett tillvägagångssätt baserad på teorier inom organisationsteori och empiri från samverkansnätverk, en analys över utmaningar och möjligheter till hur företag kan samverka. Studien är baserad på en kvalitativ metod med en induktiv ansats. Semistrukturerade intervjuer har använts för att få djupgående information om värderingar, ledning, organisation och koordinering.
Slutsatser som kan dras är att samverkan kräver en transformativ ledare som lämnar utrymme för åsikter och idéer där värderingar som gemensamt tagits fram av aktörer blir en grund för att kunna ta beslut. Koordinering blir ett viktigt verktyg för att få idéer att gå från ide till verklighet. där PDCA blir ett komplement för att hålla ihop samverkansstrukturer.

Main title:Leda genom samverkan
Subtitle:en fallstudie på Royal Djurgårdens nätverksarbete
Authors:Claesson, Natalie and Ward, Helena
Supervisor:Jonsson, Josefina
Examiner:Hakelius, Karin
Series:Examensarbete / SLU, Institutionen för ekonomi
Volume/Sequential designation:1463
Year of Publication:2022
Level and depth descriptor:First cycle, G2E
Student's programme affiliation:NK011 Business and Economics Sustainable Development , 180.0hp
Supervising department:(NL, NJ) > Dept. of Economics
Keywords:Samverkan, koordinering, värderingar, struktur, samordning
URN:NBN:urn:nbn:se:slu:epsilon-s-18319
Permanent URL:
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:slu:epsilon-s-18319
Subject. Use of subject categories until 2023-04-30.:Economics and management
Language:Swedish
Deposited On:15 Sep 2022 08:47
Metadata Last Modified:16 Sep 2022 01:03

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per year (since September 2012)

View more statistics